23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konseri-Başak Doğan, Şef, Paris, Theatre du Gymnase Marie Bell Salonu (22 Nisan)

Çocuklara GÜZEL BİR YOLCULUK,
Bize UMUT AŞISI

Ayvalık Belediyesinin öncülüğünde bir gönüllülük seferberliği ile büyüyen Zeytin Çekirdekleri Çocuk Orkestrası & Korosu ve gönüllü eğitmenleri çok güzel ve çok önemli bir yolculuğa hazırlanıyor. Ekip 23 Nisan’da Paris’te Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında verecekleri bir konser ile Türkiye’yi temsil edecek!

47 çocuk, gönüllü eğitmenler, program sorumluları ve sponsorları olarak hepimiz çok heyecanlıyız ve çok çalışıyoruz çünkü biliyoruz bu büyük bir sorumluluk. Çocuklarımız pek çok ilki bir arada yaşıyacaklar.

Ayvalık’ın değişik kırsal ve kentsel sosyo-ekonomik kısıtlı mahallelerinden ve 11 değişik okulundan 8-15 yaş arası 47 çocuk; ilk defa evlerinden, ailelerinden ayrılacak, ilk defa büyük bir şehir görecek, ilk defa uçağa binecek ve pek çok ilki bu büyük görev için bir arada yaşayacaklar.

Ayvalık, zeytinyağı konusunda ‘Endüstri peyzajı’ olarak UNESCO Dünya Mirası geçici listesine 2017 Nisan ayında girdi. Zeytin Çekirdekleri Çocuk Orkestra ve Korosu da bu bağlamda Paris’te Ayvalık’ın tanıtımına katkıda bulunacaklar ve UNESCO Genel Merkezini ziyaret edecekler.

21-24 Nisan tarihleri arasında Paris’te bulunacak Zeytin Çekirdekleri, TC Dışişleri Bakanlığı’nın 23 Nisan Etkinlikleri kapsamında verecekleri konser ve UNESCO Genel Merkezi ziyaretinin yanı sıra, Opera Garnier, La villette, Eyfel Kulesi ve Paris turu gibi pek çok aktiviteye katılma fırsatı da bulacak!